Kako proveriti kvalitet stiropora za termoizolaciju, Termodom

Stiropor, poznat kao „bela izolacija“ koristi se u građevinarstvu već više od 35 godina. Tajna tako dobrih izolacionih svojstava krije se u njegovoj strukturi. Naime, u njegovim ćelijama nalazi se inertan vazduh – najbolji prirodni izolator koji postoji. Prilikom njegove kupovine važno je obratiti pažnju na nekoliko stvari, savetuju iz preduzeća „Termodom“.

Kvalitetna izolacija kosih konstrukcija, Termodom

Novo rešenje u izradi potkrovlja za ljubitelje masivne gradnje je upotreba ploča od stiropora. Betonska konstrukcija u čijem se sredićštu nalazi daje mu snagu i jačinu, a ovakvom primenom u startu je rešena termoizolacija krova.

Medjuspratna betonska konstrukcija sa ispunom od stiropora, Termodom

Izuzetno dejstvo izolacionih materijala od stiropora nudi projektantima i izvodjacima znacajne prednosti, a buducim vlasnicima velike ustede. Medjuspratne betonske konstrukcije sa ispunom od stiropora predstavljaju jedan od kljucnih faktora u postizanju energetske efikasnosti kako u stambenim, tako i u objektima visoke gradnje.

TEDELIT, visoko tehnoloski termoizolacioni materijal, Termodom

Tokom narednih nekoliko minuta imaćete priliku da čujete priču o posebnom, tečnom keramičkom izolacionom materijalu Tedelit, koji je razvijen radi termičke izolacije objekata iz kosmičkog programa, a kasnije je prilagodjen za teromoizolaciju objekata na Zemlji. Tedelit predstavlja jedinstveni visokotehnološki termoizolacioni i zaštitni materijal i razvijen je na bazi nano tehnologije.

Kamena vuna, odličan termoizolator

U prilogu koji sledi pričamo o pravilnom postavljaju termoizolacije u objektima. Tačnije, bavićemo se kamenom vunom, izolatorom koji se iz neopravdanih razloga nalazi na listi sumnjivih materijala mada je zdraviji i bezbedniji čak i od maltera.

Pravilna termoizolacija krovova, Termodom

Cene energenata koje konstantno rastu samo su jedan od razloga zbog čega je neophodno pozabaviti se termoizolacijom objekta. Zahvaljujući pravilno postavljenoj izolaciji ušteda energije ide i do 30 odsto što prevedeno u novce znači da je to investicija koja se isplati već u prvoj grejnoj sezoni.

Da li je bolje uraditi izolaciju spolja ili unutar objekta

O važnosti i uštedama koje donosi termoizolacija nije izlišno govoriti, ali da bi ceo posao imao smisla neophodno je uraditi sve po pravilima i propisima. To znači da nema mesta improvizaciji i uštedama na materijalu.

Kako izbeći greške prilikom postavljanja termoizolacije, Termodom

Kada je reč o stiroporu važno je znati, ne samo kako ga postaviti, već i koji odabrati. Uvreženo mišljenje da je fasadna petica dovoljna za uspešnu izolaciju objekta je potpuno pogrešno, a da bi termoizolacija bila efikasna neophodno je da u celom sistemu prosek debljine izolacije bude od 10 do 12 cm. Ne samo što je to obaveza po novom Pravilniku o energetskoj efikasnosti, već što u suprotnom postavljanje takvog stiropora nema nikakav smisao.

Zašto je bitna termoizolacija - Termodom

Termoizolacija objekata zapravo znači sprečavanje brzog trošenja toplote i uštede u energiji koja se troši pri zagrevanju prostora. To na kraju znači i uštedu u novcu jer će računi za energente posle uvođenja izolacije biti sigurno daleko manji. Postavljanje izolacije u prvom momentu jeste velika investicija ali investicija koja se ponekad isplati već u prvoj grejnoj sezoni. A da bi se ona pravilno postavila na objektima najpre treba znati koji delovi objekta troše najviše toplote.

, Laze Nančića 2, 21000 Novi Sad

Kancelarija: Laze Nančića 2, 21000 Novi Sad

Tel/Fax: 021 300 82 66, Mob. Tel. 065 83 10 632

Copyright © Studio Vertigo 2013. Design & realization Great Shade Factory